Quantcast
Channel: Fetelespun.ro » curatare
Viewing all articles
Browse latest Browse all 2

Igiena cosmeticelor şi spălarea pensulelor

$
0
0

Bună, fetelor! Sper că aveţi dispoziţie bună, pe mine mă înveseleşte cerul senin care se vede în sfîrşit de după norişorii albi de aici, din Belgia. În ultimul timp a fost o vreme destul de tristă şi ploioasă, cu toate că şi azi e foarte frig! Azi m-am gîndit să vorbesc despre igiena de pe măsuţa voastră cu cosmetice, pentru că o socot foarte importantă. Eu acuma am toate cosmeticele claie peste grămadă, pentru că încă nu am găsit cutii şi rafturi de depozitare şi nu îmi place :) Îmi este greu să găsesc ce-mi trebuie şi să le ţin curate şi aranjate… Sper să găsesc cît mai repede o soluţie de depozitare, şi oglindă de masă, ca să pot filma!

Ştiu sigur că la aproape toate din noi se vor găsi produse şi accesorii murdare sau gata de aruncat la gunoi. V-aş îndemna să organizaţi o razie în propriul dulap, sertar sau masă unde ţineţi produsele de îngrijire şi cosmeticele. Nu uitaţi şi de geantă, sau cele cîteva genţi pe care le folosiţi.

Cred că vom găsi neapărat rujuri şi glossuri. Deschideţi-le şi mirosiţi produsul, dacă are un miros ciudat sau înţepător – e bun de aruncat. Nu merită să aplicaţi acel produs expirat pe propriile buze. Mai bine folosiţi celelalte rujuri sau investiţi în altul nou. Un produs care nu miroase bine, nu va arăta bine nici pe buze, vă va deranja la purtare, vă va intoxica, etc. Scăpaţi de el cît mai repede şi fără alte îndoieli! Dacă e încă bun şi frumos, sigur e murdar pe marginea tubului. Luaţi un beţişor de vată muiat în demachiant şi şteregeţi tubul.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru rimeluri. Dacă miroase ciudat, se aplică greu, e uscat, cade tot pe pomeţi sub ochi, aruncaţi-l, pentru că e timpul pentru un rimel nou! Dacă e încă bun, ştergeţi-l în locul unde se suceşte tubul, ca să îl menţineţi curat şi pe deasupra se va închide mai uşor.

Curăţiţi tuburile de fond de ten în acelaşi fel, paletele cu farduri, accesoriile de tot felul. Muiaţi vată în demachiant sau tonic şi curăţiţi ambalajul. Atent să nu curgă demachiant în interiorul produsului :) Vă rog nu mai folosiţi discheta aceea de la pudrele compact plină de pudră şi de-a dreptul dezgustătoare. Ori spălaţi-o, ori înlocuiţi-o cu una nou-nouţă din magazin.

Sper că ştiţi deja perioadele de utilizare ale produselor voastre din dulăpior:

Rimel –> 3-6 luni

Ruj/creion de buze –> 2 ani

Luciu de buze –> 18-24 luni

Fond de ten –> 12-18 luni

Blush/bronzer/pudră –> 2 ani

Fard de pleoape pudră –> 2 ani

Fard de pleoape cremă –> 12-18 luni

Dermatograf –> 2 ani

Tuş –> 3-6 luni

Dacă are mai mult decît scrie aici, la gunoi cu el! Vă rog mult, nu mai ţineţi produse despre care nu mai ştiţi de cînd le aveţi sau care au miros ciudat. E timpul pentru o schimbare!

Acum să trecem la pensule. Eu le spăl practic după fiecare machiaj. Îmi ia aproximativ 5-10minute să le spăl pe toate, şi am multişoare. Le ţin mai mult dacă e o perioadă în care îmi fac acelaşi machiaj în fiecare zi. Dacă folosesc o culoare nouă, dacă folosesc o pensulă cu alte produse decît cele obişnuite, în fine.. dacă nu folosesc pensulele cu fix acelaşi produs, le spăl neapărat. În orice caz, nu stau mai mult de 3-4 zile cu pensulele nespălate. Ele adună mult praf şi bacterii, nu aş vrea să le întind pe faţă, pe ochi, şi la urma urmei – nici machiajul nu arată ok dacă foloseşti pensule murdare. Culorile se amestecă, intensitatea se pierde.. bleah.  Pensulele pentru fond de ten, pudră, blush, pudră bronzantă, străduiţi-vă să le spălaţi cît mai des, dacă nu după fiecare utilizare… Mie îmi apar bube pe faţă imediat în 2 cazuri: dacă nu m-am demachiant ca lumea seara sau dacă am folosit pensule murdare. Adicătelea – de la bacterii ;) Dacă sunteţi începătoare şi folosiţi pensuliţe cu bureţi, spălaţi-le şi pe alea, sunt spălabile! :D Cu săpun şi apă… sau într-un fel asemănător cum o să vă arăt eu mai jos:

1. Vă duceţi la robinet şi umeziţi firele pensulei cu apă călduţă, nu fierbinte (la fel ca şi pentru părul vostru de pe cap ;) ).

2. Puneţi un strop de şampon sau săpun lichid (alegeţi ceva cît mai domol/natural/emolient, nu foarte agresiv) în palmă şi rotiţi pensula în palmă, vreo 5-10 secunde.

3. Clătiţi pensula, umeziţi doar partea cu firele de păr. Ţineţi pensula mereu cu perii în jos. Inelul este ataşat cu lipici de mînerul de lemn/plastic şi dacă nimereşte apă, riscaţi să dezlipiţi pensula. Repetaţi paşii 2-3 dacă e nevoie şi pensula mai are produs printre fire.

4. Pentru pensulele pufoase sau mari, îmi place să folosesc şi balsam pentru păr. Le face moi şi plăcute. Clătiţi la urmă cu apă.

5. La fel, în cazul pensulelor pufoase şi mari, le voi înfăşura într-o bucăţică mică de şerveţel de hîrtie, pentru ca să-şi păstreze forma după uscare. Dacă le lăsăm aşa, se vor usca ca o măciucă :)

6. La final, aşez toate pensulele orizontal pe un şerveţel pe masă şi le las să se usuce peste noapte. Înainte de a le folosi, le ciufulesc un pic, ca să-şi recapete forma originală ;)

Sper că sfaturile mele v-au fost folositoare şi că vă veţi menţine cosmeticele în ordine şi curate. Doar suntem nişte domnişoare ;)

xoxo Lili


Viewing all articles
Browse latest Browse all 2

Latest Images